Begeleiding

Het kan voorkomen dat u de grip op dagelijkse zaken even kwijt bent. Denk hierbij aan: uw administratie, het leggen van contacten of uw dag- en vrijetijdsbesteding. Deze hulp heeft u misschien (tijdelijk) nodig, door psychische klachten, een beperking of andere specifieke situaties. Hierbij is de juiste ondersteuning van essentieel belang om de controle niet nog meer te verliezen. Veade biedt deze ondersteuning zodat u (zo lang mogelijk) thuis kunt blijven wonen.

Onze gespecialiseerde begeleiders helpen u hier graag bij en bij het versterken van uw zelfredzaamheid door u te ondersteunen bij:

  • Het in orde brengen en houden van u (financiële) administratie
  • Leggen en opbouwen van sociale contacten
  • Het creëren van een structuur in dag- en vrijetijdbestedingen
  • Participeren in de maatschappij
  • Uw agenda beheren

Een vertrouwd gezicht

Onze gespecialiseerde begeleiders zijn in staat om flexibel en snel te handelen. Zij wonen bij u in de buurt en werken met een hart voor uw zorg. Veade streeft ernaar om u een vaste begeleider te bieden waardoor u elke week een vertrouwd gezicht als hulpverlener ontvangt. Deze helpt u bij het krijgen van grip in uw leven.

Persoonlijke aandacht

Uw begeleidingsaanvraag wordt beoordeeld door onze WMO-consulenten. Deze komt bij u op bezoek om uw wensen te bespreken en uw situatie in kaart te brengen. Hierbij worden afspraken gemaakt en vastgelegd in uw persoonlijke begeleidingsplan. Iedere situatie is anders en passen onze dienstverlening daarop aan. Ons uitgangspunt is om uw zelfredzaamheid te vergroten.

Recht op begeleiding

Om bij Veade aanspraak te maken op begeleiding heeft u een indicatie nodig vanuit de WMO of de WLZ. Een WMO-indicatie vraagt u aan bij uw gemeente. Een WLZ-indicatie ontvangt u na aanvraag bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het CIZ beoordeelt hierbij of u voldoet aan de voorwaarden van de WLZ. Komt u hiervoor in aanmerking? Heeft u een van beide indicaties? Dan bent u bij Veade aan het juiste adres.  

Voor meer informatie, neem contact op met ons via telefoonnummer 088 000 61 61 of via info@veade.nl